Tips til møblering og indretning af udestue

Har du en udestue, eller går du og overvejer, om du skal have en? Så er denne artikel muligvis interessant for dig. Her kommer vi nemlig med en række gode tips til, hvordan du bør møblere og indrette lige netop en udestue.

Det er vigtigt, at du har en isoleret udestue af flere årsager. Først og fremmest er det rarere at opholde sig i en udestue, der er velisoleret, og det er samtidig nemmere at holde et sundt indeklima – noget, der påvirker både dine møbler og dit helbred. Endelig kan en udestue med god isolering også bruges året rundt, mens en ringe isoleret udestue typisk vil være mindre komfortabel at opholde sig i om vinteren.

Brug praktiske møbler

Et helt generelt tip er, at man indretter sin udestue med praktiske møbler. De skal gerne kunne holde til svingende temperaturer, meget lys og må også gerne være lidt hårdføre, da udestuen for mange kan være en transitstue mellem have og hus.

Et oplagt materiale til møblerne i din udestue er derfor bambus. Man kan få et hav af hårdføre bambusmøbler, som virkelig er praktiske. Samtidig skal der ikke mere end et par hynder, puder og tæpper til, før de bliver behagelige og hyggelige at opholde sig i. Og så er bambusmøbler bare en af de ting, der passer perfekt ind i drivhuse, udestuer og lignende – og måske knap så godt inde i selve huset.

Køb masser af planter

En udestue er som regel et sted, der skal få dig tættere på haven, men hvor du kan sidde i læ for vind og vejr. Det er en oplagt løsning for dig, som synes, at sommeren er alt for kort, og gerne så at man kunne sidde ude hele året rundt. Med en udestue får man fornemmelsen af at være udendørs, uden at man behøver at fryse på grund af den stride vestenvind eller de lave temperaturer.

Derfor er det også en fantastisk idé at købe en masse planter til sin udestue. Det kan sagtens være lidt mere eksotiske planter som eksempelvis citrontræer, oliventræer eller palmer. De giver mere liv i udestuen, og det er også en fantastisk måde at styrke fornemmelsen af sommer og sydlige breddegrader.

Lette møbler er essentielle for små udestuer

Har du en lille udestue, er det en rigtig god idé at vælge nogle lette møbler. Dette skyldes, at man typisk vil sætte pris på let at kunne flytte rundt på møblerne ved behov. Inviterer man eksempelvis mange gæster til fødselsdag i udestuen, er det rart, hvis det ikke kræver sved og tårer at få gjort plads til de mange gæster.

De lette møbler er især praktiske til de små udestuer, da en større udestue typisk vil have pladsen til masser af gæster, uden at man skal til at flytte rundt på møblerne.

Lad os endnu engang slå et slag for bambusmøbler, som naturligvis også er utrolig lette. De praktiske egenskaber for det fantastiske naturmateriale har tilsyneladende ingen ende.

Hyggelig belysning gør meget

I de mørke vintermåneder, eller når solen er på vej ned, er det tid til at tænde for lyset i udestuen. Her er hyggelig belysning essentielt for at bevare hyggen, som man ofte forbinder med en udestue. Det er heldigvis legende let at skabe hyggelig belysning i en udestue.

Man kan eksempelvis benytte sig af store lanterner og små lysestager med levende lys. Det giver et flakkende, men hyggeligt lys – og man behøver oftest ikke mere end dét, når først solen er gået ned.

Har man brug for, at der er lidt lysere i udestuen, kan man også hænge lyskæder op – de kan eksempelvis hænge langs listerne, i loftet eller måske i planterne, som man har stående. Det er bare med at være kreativ – så skal hyggen nok følge trop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *